טיפים של אנשי המרקט

בפעם הבאה שתרצו לשתות עם כולם תשלפו את הבקבוק המקפיץ הזה

אחד מהייננים המפורסמים בעולם הגיע לחנות "יין בשוק" בשרונה מרקט, כדי להשיק יין חדש ומופלא שנקרא בתרגום חופשי "צפרדע שחצנית". בתחילה היה המקום כרם משפחתי קטן שהשתרע על פני 350 דונם שבו גידלו ענבים במשך שלושה דורות. היינן ז'אן-קלוד מאס נחשב לסיפור הצלחה יוצא דופן, בזכות השינויים שהוביל ביקב המשפחתי הקטן שירש מסבו. כשרק החל לעבוד בשנת 2000, פוטנציאל הייצור של היין היה כ-400 אלף בקבוקים בשנה וכיום, לאחר המהפך שהוביל ז'אן קלוד שכלל השקעה מאסיבית ביקב וייננות ידידותית לסביבה הוא נושק ל-30 מיליון בקבוקים בשנה. סוד ההצלחה של היקב הוא שילוב של קרקע טובה, אקלים מתאים לגידול יין בשילוב מסורת ארוכת שנים של טיפול נכון בגפנים.אחד מהיינות המובילים של היקב הוא מותג היין Arrogant Frog (בתרגום חופשי: צפרדע שחצנית) שבנה ז'אן קלוד כדי להגדיל את הייצוא. שם המותג כולל כמובן אירוניה עצמית על איך שנתפסים הצרפתיים (לצד חיבתם לאכילת צפרדעים). היין הזה משווק באופן בלעדי על ידי חנות "יין בשוק", וניתן להשיג אותו אך ורק בשרונה מרקט.
 

הטיפים שיבטיחו שלא “תיפלו”: כל מה שרציתם לדעת על פיצוחים

את רגעי ההנאה, המתח והציפייה לגול במונדיאל תעבירו לצד צלחת פיצוחים. גיא סלמן, מנהל קליית חממה בשרונה מרקט, מעניק טיפים שיבטיחו שלא "תיפלו" על פיצוחים מבאסים, מסביר איך תשמרו עליהם טריים וגם מכיר לנו סוגי פיצוחים חדשים זה הנשנוש המושלם וכשמתחילים אי אפשר להפסיק. לא משנה איך אתם אוהבים לצפות במשחקי המונדיאל, על מסך גדול או קטן עם הרבה חברים, בני משפחה או בנחת ולבד, סביר להניח שאת רגעי ההנאה, המתח והציפייה אתם תעברו עם פיצוחים ביד. זר כנראה לא יבין זאת, אבל עבור הישראלים משפחת הפיצוחים הכוללת בתוכה שלל גרעינים ואגוזים משמשמת כחטיף אולטימטיבי לשעות הצפייה, במיוחד כשהם מוגשים לצד בירה קרה. אבל יחד עם האהבה לפיצוח, פיצוחים לא טריים או בעלי טעם לוואי יכולים לשנות את כללי המשחק ולגרום לאכזבה. אז לפני שטירוף המונדיאל יוצא לדרך, זה הזמן לבחור נכון בנשנוש המנצח אצלנו בסלון. גיא סלמן, מנהל קליית חממה סניף שרונה מרקט, נותן כמה טיפים לעונת המשחקים, מכיר לנו סוגי פיצוחים חדשים ומעניינים ופותח את שולחן הפיצוחים המושלם למשחקי המונדיאל. טעם. תמיד תעדיפו לקנות במקומות בהם הסחורה מוגשת לקונים כך שאפשר יהיה לטעום ואל תתביישו לעשות כך - זה חלק חשוב בקנייה, רק כך תדעו שהפיצוחים טריים. חימום. בדקו שבחנות בה אתם קונים, הפיצוחים מסודרים על גבי תנורי חימום המונעים לחות ושומרים על הטריות. שימו לב לקליפות. בחנויות מקצועיות נהוג לערבב ולסנן את הפיצוחים בכל כמה שעות, פעולה שעוזרת לשמור על טריותם וגם להיפטר מקליפות מיותרות. אם זיהיתם פיצוחים שיש בהם הרבה קליפות יכול להיות שהם עמדו זמן רב ולכן רצוי להימנע מהם. תחלופה. תמיד העדיפו לקנות במקום בו הסחורה מתחלפת על בסיס יומיומי, אם בגלל קהל הלקוחות הגדול בחנות או אם בזכות היכרותכם עם המקום ובעליו. כמויות. אל תגזימו בכמויות כשאתם קונים פיצוחים, מומלץ לקנות לפי הצורך וקצת יותר. תנאי האחסון בבית שונים ולא אופטימליים ולכן מומלץ להגביל את עצמכם. אחסון בבית. בחנויות פיצוחים מתמחות מוכרים את הסחורה בשקיות אלומיניום ששומרות על טריות הפיצוחים באופן הטוב ביותר ולאורך זמן - ניתן לבקש מהמוכר שיאטום את השקיות בהלחמה, דבר שיבטיח את הטריות לתקופה ארוכה יחסית של עד כחודש. אם אחרי הזלילה נשארו עוד פיצוחים בשקית, מגלגלים היטב את פתח השקית. ומה לגבי אחסון במקפיא? לא מומלץ לאחסן פיצוחים קלויים במקפיא או במקרר, הם מאבדים חלק מהטעם ומהפריכות ומחייבים חימום בתנור לפני שאוכלים. אם בכל זאת רוצים לאחסן כמויות גדולות, מומלץ לקנות אותם טריים ולקלות בכל פעם לפי הצורך. החיסרון - הקלייה בבית לא מדויקת ורוב האנשים לא מצליחים להגיע לתוצאות מספיק טובות. מגוון הפיצוחים הקיים כיום בשוק גדול במיוחד. הנה כמה הצעות לפתיחת שולחן למשחק הבא: גרעיני עפולה - אותם גרעינים שחורים אהובים, אבל מופחתים במלח. אבטיח במחבת - גם כאן גרעיני האבטיח הקטנים והמוכרים מקבלים טוויסט כששהם נקלים כמו פעם במחבתות גדולות במקום בתנורי קלייה הרגילים. קשיוקו (או קשיו וייטנאמי) - כל הקשיו מגיע לארץ מווייטנאם, אבל במקרה הזה הקשיו נקלה בקליפתו על גחלים, מה שמקנה לו טעם מעט מעושן. ירקות פריכים- לעמדת הפיצוחים הצטרף לאחרונה שחקן חדש וממכר במיוחד בדמות פרוסות ירקות פריכים כמו בטטה, סוגי דלועים ושורשים שונים. תוספת צבעונית וטעימה במיוחד לשולחן הנשנושים. קוקוס קלוי ללא סוכר - פרוסות דקיקות ומסתלסלות של קוקוס ללא תוספת סוכר. נשנוש מאוד כיפי שאי אפשר להפסיק לאכול. חטיפי אצות - אצות קלויות, שמיובאות מהמזרח ובעיקר מקוריאה. חטיף פריך וטעים בטעמי ים שהולך מעולה ליד הבירה. אפונה וואסבי - החריפות של אבקת הוואסבי שעוטפת את האפונה הקלויה מתאימה בול לצד אלכוהול. תמר מג'הול בלק דיימונד (או סופר ג'מבו) - תמרים מקומיים בשרניים, מתוקים, עסיסיים וגדולים במיוחד. מומלץ במיוחד למלא אותם באגוזי מלך, שקדים וקשיו ולהגיש לשולחן החברים.

בחמש דקות: פלטת הגבינות הזאת תשדרג לכם כל אירוח

אצל הצרפתים נהוג להגיש את הגבינות בסיום הארוחה, אבל למה לחכות איתן לסוף אם אפשר להפוך אותן למרכז? קבלו כמה טיפים קלים ליצירת פלטה חגיגית, שתגנוב את ההצגה פלטת גבינות גדולה במרכז השולחן עושה תמיד הרבה מאוד רושם ולא דורשת בכלל עבודה. הבעיה מתחילה שכמגיעים לחנות או למעדנייה וצריך להתחיל לבחור אילו גבינות יזכו להיכלל בפלטה שלנו. המבחר היום של גבינות מקומיות וגבינות מיובאות רק הולך וגדל ויכול לגרום לבלבול לא קטן בעת הגעתנו לרגע הבחירה החשוב. אז לפני שהפלטה החגיגית עולה על השולחן, ביקשנו מארז בן ארויה ממעדניית באשר בשרונה מרקט כמה טיפים לפלטת הגבינות המושלמת. בן ארויה ממליץ לבחור חמישה עד שישה סוגים שונים של גבינות, כדי שכל אחד מהאורחים יוכל למצוא את הגבינה האהובה עליו. הוא ממליץ לשלב בין גבינות צעירות כמו גבינת תום מחלב עיזים האהובה מאוד על ילדים ואז לאט לאט להתחיל לשלב גבינות בעלות גוף וטעם. לרוב גבינות שיושנו זמן רב יותר יהיו גם בעלות אופי וטעמים חזקים יותר. ארויה ממליץ להניח על הפלטה גבינות צעירות לצד גבינות מיושנות, להוסיף גבינה אחת רכה כמו הבושה או הסנט מור ולסיים עם גבינה אחת בעלת עובש ממשפחת הגבינות הכחולות לאוהבי הטעמים החזקים במיוחד. בבואנו לקנות את הגבינות לפעמים אנחנו משתהים בנוגע לכמות אותה עלינו לרכוש, בן ארויה ממליץ לחשב את משקל סך כל הגבינות בפלטה לפי 120-150 גרם לסועד מבוגר. את פלטת הגבינות הוא ממליץ לשלב עם פירות טריים בעלי טעמים מתוקים חמצמצים כמו קרמבולה, משמשים ודובדבנים או פירות משומרים כמו דובדבני אמרנה שמשתלבים נפלא בפלטה כזו וגם מוסיפים לה הרבה צבע ויופי.

מה קורה לגבינה כשעוטפים אותה בניילון? 7 טיפים שיעשו לכם סדר

כיף למלא את המקרר בסוגי גבינות שונים, אבל איך הכי נכון לשמור עליהן לאורך זמן? מה עושים אם הן התחילו להתמלא בעובש וכמה זמן לפני הארוחה רצוי להוציא אותן מהקירור? איילה אלימלך מחנות הגבינות לה פרומז'רי בשרונה מרקט עם כל הטיפים גבינות הן חלק מהיומיום שלנו, הן מתאימות כפתיח או כקינוח וישנן שפע של מנות עיקריות שבהן הן מככבות. אחרי שאנחנו בוחרים את הגבינות שאנחנו אוהבים בחנות או במעדנייה , עלינו לדעת איך לשמור עליהן כדי שטעמן לא ייפגע וכדי שנוכל ליהנות מהן לאורך זמן. ישנן גבינות עם חיי מדף ארוכים מאוד ויש גבינות שמחייבות אותנו לפעולות מסוימות כדי שלא תתקלקלנה. הנה שבעה טיפים שיעזרו לכם בכך: 1. את הגבינות עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשמגיעים הביתה מהקניות. כל עוד הגבינה עטופה היטב ואין מגע עם האוויר היא נשמרת לאורך זמן. 2. אל תחששו מתאריך תפוגה. גבינות קשות שמיושנות הרבה זמן כמו פרמזן, פיקורינו או גאודות שמיושנות 2-4 שנים, ניתן לשמור במקרר כשהן עטופות הרבה מאוד זמן. 3.עובש על גבינה קשה. אם החזקתם גבינה קשה מיושנת זמן מה במקרר והיא התחילה לצבור עובש, אין שום בעיה לגרד אותו החוצה עם הצד הקהה של הסכין ולהמשיך להשתמש בה. מדובר בעובש חיצוני בלבד ולכן אין מה לחשוש. 4. את הגבינות הקשות ששמרנו במקרר מומלץ להוציא מהקירור כ-10 דקות לפני ההגשה. טעמן הכי מודגש בטמפרטורת החדר והן יהיו הכי טעימות בטמפרטורה זו. 5. כשיוצאים לפיקניק הכי כיף לארוז כמה גבינות טובות עם בקבוק יין. את הגבינות שאנחנו לוקחים רצוי להניח בתוך צידנית. 6. ואם אין צידנית? גבינות קשות ומיושנות ניתן להחזיק בלי בעיה 3-4 שעות גם ללא קירור. 7. תמיד רצוי להחזיק במקרר שלושה סוגי גבינות כמו גאודה לכריכים, פרמזן לפסטות ומוצרלה לסלט טרי או מאפה זריז.
אין טיפים נוספים