טיפים של אנשי המרקט

הטיפים שיבטיחו שלא “תיפלו”: כל מה שרציתם לדעת על פיצוחים

אחד מהייננים המפורסמים בעולם הגיע לחנות "יין בשוק" בשרונה מרקט, כדי להשיק יין חדש ומופלא שנקרא בתרגום חופשי "צפרדע שחצנית". בתחילה היה המקום כרם משפחתי קטן שהשתרע על פני 350 דונם שבו גידלו ענבים במשך שלושה דורות. היינן ז'אן-קלוד מאס נחשב לסיפור הצלחה יוצא דופן, בזכות השינויים שהוביל ביקב המשפחתי הקטן שירש מסבו. כשרק החל לעבוד בשנת 2000, פוטנציאל הייצור של היין היה כ-400 אלף בקבוקים בשנה וכיום, לאחר המהפך שהוביל ז'אן קלוד שכלל השקעה מאסיבית ביקב וייננות ידידותית לסביבה הוא נושק ל-30 מיליון בקבוקים בשנה. סוד ההצלחה של היקב הוא שילוב של קרקע טובה, אקלים מתאים לגידול יין בשילוב מסורת ארוכת שנים של טיפול נכון בגפנים.אחד מהיינות המובילים של היקב הוא מותג היין Arrogant Frog (בתרגום חופשי: צפרדע שחצנית) שבנה ז'אן קלוד כדי להגדיל את הייצוא. שם המותג כולל כמובן אירוניה עצמית על איך שנתפסים הצרפתיים (לצד חיבתם לאכילת צפרדעים). היין הזה משווק באופן בלעדי על ידי חנות "יין בשוק", וניתן להשיג אותו אך ורק בשרונה מרקט.
 

בפעם הבאה שתרצו לשתות עם כולם תשלפו את הבקבוק המקפיץ הזה

אחד מהייננים המפורסמים בעולם הגיע לחנות "יין בשוק" בשרונה מרקט, כדי להשיק יין חדש ומופלא שנקרא בתרגום חופשי "צפרדע שחצנית". בתחילה היה המקום כרם משפחתי קטן שהשתרע על פני 350 דונם שבו גידלו ענבים במשך שלושה דורות. היינן ז'אן-קלוד מאס נחשב לסיפור הצלחה יוצא דופן, בזכות השינויים שהוביל ביקב המשפחתי הקטן שירש מסבו. כשרק החל לעבוד בשנת 2000, פוטנציאל הייצור של היין היה כ-400 אלף בקבוקים בשנה וכיום, לאחר המהפך שהוביל ז'אן קלוד שכלל השקעה מאסיבית ביקב וייננות ידידותית לסביבה הוא נושק ל-30 מיליון בקבוקים בשנה. סוד ההצלחה של היקב הוא שילוב של קרקע טובה, אקלים מתאים לגידול יין בשילוב מסורת ארוכת שנים של טיפול נכון בגפנים.אחד מהיינות המובילים של היקב הוא מותג היין Arrogant Frog (בתרגום חופשי: צפרדע שחצנית) שבנה ז'אן קלוד כדי להגדיל את הייצוא. שם המותג כולל כמובן אירוניה עצמית על איך שנתפסים הצרפתיים (לצד חיבתם לאכילת צפרדעים). היין הזה משווק באופן בלעדי על ידי חנות "יין בשוק", וניתן להשיג אותו אך ורק בשרונה מרקט.
 

בחמש דקות: פלטת הגבינות הזאת תשדרג לכם כל אירוח

אצל הצרפתים נהוג להגיש את הגבינות בסיום הארוחה, אבל למה לחכות איתן לסוף אם אפשר להפוך אותן למרכז? קבלו כמה טיפים קלים ליצירת פלטה חגיגית, שתגנוב את ההצגה פלטת גבינות גדולה במרכז השולחן עושה תמיד הרבה מאוד רושם ולא דורשת בכלל עבודה. הבעיה מתחילה שכמגיעים לחנות או למעדנייה וצריך להתחיל לבחור אילו גבינות יזכו להיכלל בפלטה שלנו. המבחר היום של גבינות מקומיות וגבינות מיובאות רק הולך וגדל ויכול לגרום לבלבול לא קטן בעת הגעתנו לרגע הבחירה החשוב. אז לפני שהפלטה החגיגית עולה על השולחן, ביקשנו מארז בן ארויה ממעדניית באשר בשרונה מרקט כמה טיפים לפלטת הגבינות המושלמת. בן ארויה ממליץ לבחור חמישה עד שישה סוגים שונים של גבינות, כדי שכל אחד מהאורחים יוכל למצוא את הגבינה האהובה עליו. הוא ממליץ לשלב בין גבינות צעירות כמו גבינת תום מחלב עיזים האהובה מאוד על ילדים ואז לאט לאט להתחיל לשלב גבינות בעלות גוף וטעם. לרוב גבינות שיושנו זמן רב יותר יהיו גם בעלות אופי וטעמים חזקים יותר. ארויה ממליץ להניח על הפלטה גבינות צעירות לצד גבינות מיושנות, להוסיף גבינה אחת רכה כמו הבושה או הסנט מור ולסיים עם גבינה אחת בעלת עובש ממשפחת הגבינות הכחולות לאוהבי הטעמים החזקים במיוחד. בבואנו לקנות את הגבינות לפעמים אנחנו משתהים בנוגע לכמות אותה עלינו לרכוש, בן ארויה ממליץ לחשב את משקל סך כל הגבינות בפלטה לפי 120-150 גרם לסועד מבוגר. את פלטת הגבינות הוא ממליץ לשלב עם פירות טריים בעלי טעמים מתוקים חמצמצים כמו קרמבולה, משמשים ודובדבנים או פירות משומרים כמו דובדבני אמרנה שמשתלבים נפלא בפלטה כזו וגם מוסיפים לה הרבה צבע ויופי.

מה קורה לגבינה כשעוטפים אותה בניילון? 7 טיפים שיעשו לכם סדר

כיף למלא את המקרר בסוגי גבינות שונים, אבל איך הכי נכון לשמור עליהן לאורך זמן? מה עושים אם הן התחילו להתמלא בעובש וכמה זמן לפני הארוחה רצוי להוציא אותן מהקירור? איילה אלימלך מחנות הגבינות לה פרומז'רי בשרונה מרקט עם כל הטיפים גבינות הן חלק מהיומיום שלנו, הן מתאימות כפתיח או כקינוח וישנן שפע של מנות עיקריות שבהן הן מככבות. אחרי שאנחנו בוחרים את הגבינות שאנחנו אוהבים בחנות או במעדנייה , עלינו לדעת איך לשמור עליהן כדי שטעמן לא ייפגע וכדי שנוכל ליהנות מהן לאורך זמן. ישנן גבינות עם חיי מדף ארוכים מאוד ויש גבינות שמחייבות אותנו לפעולות מסוימות כדי שלא תתקלקלנה. הנה שבעה טיפים שיעזרו לכם בכך: 1. את הגבינות עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשמגיעים הביתה מהקניות. כל עוד הגבינה עטופה היטב ואין מגע עם האוויר היא נשמרת לאורך זמן. 2. אל תחששו מתאריך תפוגה. גבינות קשות שמיושנות הרבה זמן כמו פרמזן, פיקורינו או גאודות שמיושנות 2-4 שנים, ניתן לשמור במקרר כשהן עטופות הרבה מאוד זמן. 3.עובש על גבינה קשה. אם החזקתם גבינה קשה מיושנת זמן מה במקרר והיא התחילה לצבור עובש, אין שום בעיה לגרד אותו החוצה עם הצד הקהה של הסכין ולהמשיך להשתמש בה. מדובר בעובש חיצוני בלבד ולכן אין מה לחשוש. 4. את הגבינות הקשות ששמרנו במקרר מומלץ להוציא מהקירור כ-10 דקות לפני ההגשה. טעמן הכי מודגש בטמפרטורת החדר והן יהיו הכי טעימות בטמפרטורה זו. 5. כשיוצאים לפיקניק הכי כיף לארוז כמה גבינות טובות עם בקבוק יין. את הגבינות שאנחנו לוקחים רצוי להניח בתוך צידנית. 6. ואם אין צידנית? גבינות קשות ומיושנות ניתן להחזיק בלי בעיה 3-4 שעות גם ללא קירור. 7. תמיד רצוי להחזיק במקרר שלושה סוגי גבינות כמו גאודה לכריכים, פרמזן לפסטות ומוצרלה לסלט טרי או מאפה זריז.
אין טיפים נוספים