מתכון
רועי תבור / מרינדו

שוק טלה במילוי בשר וצנוברים

kkk
זמן בישול
מעל לשעה
רמה
קלה
<

מצרכים:

750 גרם בשר עגל טרי טחון - טריגר
שמן זית - אנשי הזית
50 גרם
צנוברים
1
בצל סגול קצוץ - השוקה
5
שיני שום קצוצות
1
כפית כמון
1/2
כפית הל טחון
1
כפית מלח דק
1
כפית פלפל שחור גרוס
למרינדה
3/4 כוס
שמן זית
3
ענפי טמין
1
כפית פלפל אנגלי שלם
5
עגבניות מיובשות
1
כפית פלפל שחור גרוס
2
כפיות מלח אטלנטי גס
6
שיני שום שלמות
חוט לקשירת הנתח

הוראות הכנה:

1.
במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את כל מרכיבי המילוי יחד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
2.
פורסים את השוק או הכתף על משטח העבודה ומשטחים את המילוי על נתח הטלה הפרוס. מגלגלים את הנתח ( כמו רולדה ) וקושרים בחוט הקשירה.
3.
מערבבים את כל חומרי המרינדה, שופכים מעל הנתח הממולא ומשהים במקרר לשעתיים.
4.
מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני ההכנה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
5.
מכניסים את הנתח ל-15 דקות ומורידים את החום ל-160 מעלות. צולים עוד שעתיים וחצי. אם מפחדים מייבוש הבשר, אפשר לכסות אותו בשעה הראשונה ואח"כ להסיר את הכיסוי.
6.
לפני ההגשה מסירים את החוט ומכניסים לחימום אחרון. פורסים לעיני האורחים.

מתכונים נוספים

פילה דג בקרם דלעת וירוקים

קרא עוד על פילה דג בקרם דלעת וירוקים

סלט ירוקים, פיצוחים וסלק חי

קרא עוד על סלט ירוקים, פיצוחים וסלק חי