מתכון
שף אביב משה, "אילדיז"

תבשיל שפונדרה וחבושים

kkk
סועדים
8-10
רמה
קלה
<

מצרכים:

2 קילו שפונדרה או צוואר – טריגר 5 חבושים או תפוחים, קלופים ופרוסים לפלחים, ללא גרעינים – השוקה
2 גזרים, פרוסים לטבעות עבות
4 ענפי סלרי, פרוסים
10 בצלי שאלוט, קלופים
1 ענף תימין
2/1 1 ליטר ציר ירקות / מים
2/1 כוס דבש – קליית חממה
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח ים אטלנטי
קליפה מגוררת מ-2/1 תפוז החלק הכתום בלבד
קליפה מגוררת מ-2/1 לימון החלק הצהוב בלבד
2/1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.

הוראות הכנה:

1.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות. חותכים את הבשר לקוביות גדולות )אם מעדיפים, ניתן להשאיר את השפונדרה בנתח אחד(. בתבנית גדולה מסדרים קוביות בשר, חבושים, גזרים, סלרי ובצלי שאלוט. מפזרים עלי תימין, מתבלים במלח ופלפל. יוצקים דבש וציר ירקות. מכניסים לתנור וצולים חצי שעה.
2.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. צולים 3 שעות נוספות בטמפרטורה של 170 מעלות, עד שהבשר רך מאוד. מכינים את הגרמולטה: בקערית מערבבים קליפת תפוז ולימון ופטרוזיליה. מפזרים גרמולטה ומגישים מיד.

מתכונים נוספים

סעודת ליל קיץ: שבלול גבינות זהוב וריחני

קרא עוד על סעודת ליל קיץ: שבלול גבינות זהוב וריחני

מרק דלעת וקוקוס תאילנדי

קרא עוד על מרק דלעת וקוקוס תאילנדי

בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי

קרא עוד על בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי