מתכון
שף רועי תבור, "מרינדו"

שוק טלה בפסטו עשבים

kkk
סועדים
10
רמה
קלה
<

מצרכים:

שוק טלה במשקל 3 ק"ג, ללא העצם – מרינדו
100 גרם צנוברים – קליית חממה
16 שיני שום, קלופות
עלים מצרור נענע
עלים מ-6 ענפי טימין
6 עלי מרווה
2/1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף
2 כפיות מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
2/1 1 כוסות שמן זית איכותי – אנשי הזית
500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות צנוברים
8 תפוחי אדמה, שטופים היטב

הוראות הכנה:

1.
שמים את כל מרכיבי הפסטו עם מעט שמן זית במעבד מזון וטוחנים.
2.
מוסיפים את יתרת השמן ומעבדים למחית חלקה )חשוב! הפסטו יוצא מלוח, וזה בסדר גמור. זו כמות המלח עבור כל המתכון בעצם(. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח. מכניסים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים 10 דקות.
3.
מסננים ומצננים מעט.
4.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה המבושלים עם 2 כפות צנוברים וכף מהפסטו.
5.
מורחים את השוק בפסטו עשבים. ממלאים את הכיס של השוק בקוביות תפוחי האדמה המתובלות. מניחים בתבנית גדולה ומעבירים למקרר לשעתיים, לספיגת טעמים. מוציאים את השוק מהמקרר ומחכים שעה נוספת, כדי שתגיע לטמפרטורת החדר לפני כניסתה לתנור.
6.
אם רוצים, מוסיפים בשלב הזה תפוחי אדמה נוספים שישמשו כתוספת: חותכים את תפוחי האדמה לצורת מקלות עבים )יתדות(, ממליחים ומערבבים עם מעט שמן ומפזרים סביב שוק הטלה. מחממים את התנור לטמפרטורה של 250 מעלות. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליה נייר אלומיניום. אופים את שוק הטלה 20 דקות.
7.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 3 שעות לפני ההגשה מסירים את הכיסוי וצולים 20 דקות נוספות

מתכונים נוספים