מתכון

ריבת חבושים

kkk
רמה
קלה
<

מצרכים:

2/1 1 ק"ג חבושים – טעם הפרי והירק
1 קילו סוכר לימונים
1/2 1 מקל קינמון
גזה נקייה

הוראות הכנה:

1.
שמים את החבושים בסיר ומכסים במים.
2.
בוחשים מדי פעם.
3.
מביאים לרתיחה ומבשלים את החבושים עד לחצי ריכוך )עד שמזלג ננעץ בחבושים יחסית בקלות( שולפים את החבושים מהמים, קולפים וחותכים לפלחים. מרחיקים את הגרעינים. קושרים את קליפות החבושים ואת הגרעינים בתוך גזה נקייה. שמים את החבושים, הגזה והסוכר בסיר. מוסיפים כוס מים ומבשלים מעל להבה נמוכה עד להמסת הסוכר.
4.
סוחטים מיץ מחצי הלימון הנוסף.
5.
כשהסוכר נמס מוסיפים לסיר את רבעי הלימונים, מיץ לימון ומקל קינמון.
6.
מבשלים מעל להבה נמוכה מאוד כשעה וחצי, עד שהריבה נקרשת.
7.
שוטפים היטב לימון אחד וחותכים לרבעים.
8.
מעבירים לצנצנת נקיה ויבשה.
9.
גיוון: בשלב הוספת מקל הקינמון, אפשר להוסיף לריבות תבלינים נוספים: הל, ציפורן או גרגרי פלפל שחור

מתכונים נוספים

סלונה – דג אפוי מהמטבח העירקי

קרא עוד על סלונה – דג אפוי מהמטבח העירקי

מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים

קרא עוד על מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים

לעשות מימונה מתי שמתחשק לכם: מתכון למופלטות מרוקאיות

קרא עוד על לעשות מימונה מתי שמתחשק לכם: מתכון למופלטות מרוקאיות