מתכון
שף טל הולצר, "מיט בר"

קציצות פראסה

kkk
סועדים
30
רמה
קלה
<

מצרכים:

1 ק"ג כרישה החלק הלבן בלבד
4 ביצים - סופר שרונה
2 בצלים לבנים קצוצים דק - השוקה
400 גרם בשר טחון עדיף מנתח אונטריב– טריגר
חצי כוס פנקו או פירורי לחם – מזרח מערב
3 כפות שמן זית + שמן זית לטיגון
מלח דק פלפל שחור גרוס
400 מ"ל יוגורט עיזים סמיך – לה פרומז'רי
2 שיני שום, קצוצות דק
4 צנוניות
2 מלפפונים
חופן עלי נענע, קצוצים דק
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
3/1 כפית מלח דק
2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

1.
חוצים את הכרישות לאורכן וחותכים לפרוסות דקות. שמים את הכרישות בסיר בגודל בינוני.
2.
מוסיפים כף מלח וממלאים במים עד גובה הכרישות. מביאים לרתיחה.
3.
מבשלים ללא כיסוי, מעל להבה בינונית, כ-30 דקות בערך, עד שהכרישה רכה.
4.
מעבירים למסננת וסוחטים היטב את הכרישה משאריות הנוזלים. מעבירים לקערה ומצננים.
5.
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת נפרדת ומטגנים מעל להבה בינונית את הבצלים הקצוצים, עד ריכוך.
6.
מצננים ומוסיפים לקערת הכרישה.
7.
מוסיפים בשר טחון, ביצים, פירורי פנקו, כפית מלח ו-2/1 כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים היטב. התערובת צריכה להיות רכה. אם התערובת נראית "רטובה" מדי, מוסיפים מעט פירורי פנקו.
8.
מחממים שמן זית לטיגון במחבת.
9.
יוצרים קציצה בגודל כדור 'פינג פונג' ומשטחים מעט. מטגנים קציצה אחת וטועמים )אחרי הטיגון לא ניתן לתקן את התיבול(. מתקנים תיבול. מטגנים את כל תערובת הקציצות, 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מכינים צזיקי חותכים את הצנוניות לגפרורים דקיקים. קולפים את המלפפונים, ובעזרת כפית "מגרדים" ונפטרים מהגרעינים. חותכים לקוביות טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מוסיפים שמן זית ומערבבים קלות.
10.
מגישים: חם או בטמפרטורת החדר.

מתכונים נוספים