מתכון
שף קונדיטור מאיה רביבו, "מקס ברנר"

פיננסייר אגוזים ודבש

kkk
סועדים
60
רמה
קלה
<

מצרכים:

200 גרם חמאה לקישוט: שקדים מולבנים פרוסים, אוכמניות טריות
220 גרם חלבון
6 ביצים מידה L
2/1 1 כוסות( אבקת סוכר 80 גרם )
4 כפות( דבש 80 גרם )
8 כפות( קמח 120 גרם )
כוס ועוד 2 כפות( אגוזי לוז קלויים וטחונים – קליית חממה
לקישוט: שקדים מולבנים פרוסים, אוכמניות טריות

הוראות הכנה:

1.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות.
2.
בסיר קטן ממיסים את החמאה מעל להבה בינונית.
3.
ממשיכים לבשל עד שהחמאה מזהיבה ומקבלת גוון עמוק, ועולה ממנה ריח אגוזי.
4.
מסירים מיד מהאש.
5.
שמים במיקסר אבקת סוכר, חלבונים ודבש ומעבדים ביחד בעזרת וו גיטרה ואם אין מיקסר, אין בעיה לעשות זאת גם במטרפה. כשהתערובת אחידה מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
6.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהמסה אחידה.
7.
יוצקים את המסה לתבניות שקעים קטנות, משומנות קלות, עד ל-4/3 גובהן.
8.
מפזרים מעל אוכמניות ושקדים פרוסים.
9.
אופים את הפיננסייר 12-10 דקות, עד הזהבה קלה בלבד.
10.
מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה עד להגשה.
11.
העוגיות יישמרו היטב יומיים-שלושה אם כמובן לא יתחסלו קודם

מתכונים נוספים

שוק טלה במילוי בשר וצנוברים

קרא עוד על שוק טלה במילוי בשר וצנוברים

בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי

קרא עוד על בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי