מתכון
נועם כהן/ פישופ

פילה דג בקרם דלעת וירוקים

kkk
זמן בישול
30
רמה
קלה
<

מצרכים:

1.5 ליטר
ציר ירקות
200 מ''ל שמנת (רשות)
1
ק''ג דלעת תאילנדית או יפנית
1
ראש ברוקולי מפורק לפרחים
400 גרם עלי תרד
מלח ופלפל
6 יחידות
פילה דג ים לבן טרי עם העור (לוקוס, פלמידה, פרידה, דניס וכו')
מלח ופלפל
טימין טרי קצוץ
שמן זית

הוראות הכנה:

1.
הרוטב: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות ומבשלים אותה עם הציר והשמנת אם רוצים, עד ריכוך.
2.
בעזרת כף מחוררת מעבירים את הדלעת למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק וקרמי. מוסיפים מעט מנוזלי הבישול לפי הצורך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3.
במחבת גדולה עם שמן זית מקפיצים את הברוקולי כ-2 דקות, מוסיפים את עלי התרד והבצל הירוק, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים יחד 2 דקות
4.
הדגים: מייבשים היטב את הדג, בעיקר את הצד של העור. מתבלים כל פילה במלח, פלפל וטימין קצוץ ומשמנים היטב בשמן זית.
5.
מטגנים את הפילה על מחבת חמה על הצד של העור בלבד. מומלץ ללחוץ מעט את הפילה כלפי המחבת כדי למנוע התקפלות של העור. לא הופכים- הדג לא צריך להיות מוכן עד הסוף.
6.
יוצקים את קרם הדלעת לתבנית או סוטאז', מסדרים מעל את הירוקים המוקפצים ומעליהם את פילה הדג עם העור כלפי מעלה.
7.
לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים ל-6 דקות אחרונות ומגישים.

מתכונים נוספים

סוכריות פסטה במילוי בטטה וגבינת עיזים

קרא עוד על סוכריות פסטה במילוי בטטה וגבינת עיזים