מתכון
שף מנה שטרום, שף יועץ "קפה נפולי"

עלי מנגולד ממולאים בחיטת כוסמין

kkk
סועדים
8
רמה
קלה
<

מצרכים:

2 חבילות עלי מנגולד גדולים ויפים
250 גרם חיטת כוסמין
אניס
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
2/1 בצל סגול, קלוף וקצוץ
1 כרישה, פרוסה לטבעות דקות
4/1 כוס שקדים
4/1 כוס חמוציות יבשות – מנצ'ס
4/1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
4/1 כוס שמן זית
2 לימונים פרוסים לפרוסות

הוראות הכנה:

1.
שמים חיטת כוסמין במסננת ושוטפים היטב במים זורמים. בסיר גדול שמים חיטת כוסמין, גזר, סלרי, בצל וכרישה.
2.
מוסיפים כפית מלח ו-1 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהחיטה רכה אך עדיין נגיסה.
3.
במידה ובסוף הבישול נותרו נוזלים בסיר, מסננים אותם ומעבירים לקערה. מצננים. מוסיפים שקדים, חמוציות, עשבי תיבול ושמן זית. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור גרוס, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול. חולטים את עלי המנגולד שניות אחדות במי מלח רותחים. מסננים ומניחים על מגבת. נפטרים מהגבעול הלבן. מניחים כף גדושה מתערובת הכוסמין בקצה עלה המנגולד. מגלגלים את עלה המנגולד תוך קיפול השוליים. במחבת בעלת שוליים גבוהים מסדרים פרוסות לימון.
4.
מכסים בכוס מים ועליהם מסדרים את עלי המנגולד הממולאים. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש גבוהה. מגישים מיד.
5.
הערה: ניתן להכין את המלית ואת העלים הממולאים מראש, וממש לפני ההגשה לבשל את הבישול הסופי

מתכונים נוספים