מתכון

עוף בתפוחים ודבש

kkk
סועדים
6
רמה
קלה
<

מצרכים:

1 ק"ג כרעי עוף ללא עצם "פרגיות", עם העור – לה בוצ'ר
1 בצל גדול קצוץ גס - השוקה
2 כפות שמן זית
4 תפוחי גראנד סמית, קלופים וחתוכים לרבעים
3 כפות דבש – קליית חממה
2/1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
2 ענפי טימין או מרווה טריים
3 שיני שום, קצוצות דק
1 כוס יין אדום – יין בשוק
1 כפית מלח
צרור עירית קצוצה דק

הוראות הכנה:

1.
בסיר כבד או מחבת ברזל עם שוליים גבוהים מחממים שמן זית, מעל להבה בינונית. מטגנים את הפרגיות על צד העור כ-5 דקות, עד שהעור שחום ופריך. מעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת בצל, תפוחים, שום וצ'ילי ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים דבש ויין אדום ומביאים לרתיחה. מחזירים לסיר את העוף, כשהעור פונה כלפי מעלה )העור יבצבץ מעבר לנוזלים( מפזרים טימין או מרווה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 10 דקות. הופכים ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את המכסה, הופכים את העוף שוב, כך שצד העור כלפי מעלה, ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
2.
הערה: אם העוף כבר מוכן ועוד לא התיישבתם לשולחן, אפשר להכניס את הסיר לתנור על חום נמוך, מכוסה, עד שיושבים לאכול.

מתכונים נוספים

בחושה ומרשימה: עוגת תפוחים – פקאן עם קרם טופי

קרא עוד על בחושה ומרשימה: עוגת תפוחים – פקאן עם קרם טופי

סלונה – דג אפוי מהמטבח העירקי

קרא עוד על סלונה – דג אפוי מהמטבח העירקי

מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים

קרא עוד על מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים