מתכון
באשר

סעודת ליל קיץ: שבלול גבינות זהוב וריחני

kkk
סועדים
2
רמה
בינונית
<

מצרכים:

גבינת פטה או בולגרית 16% שומן
1
גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 5%
גבינה עיראקית
גבינת סולוגוני
1
כף זיתים שחורים קצוצים
עלים מ-5 גבעולי טימין (או חצי כפית טימין/אורגנו מיובש)
1
ביצה, טרופה
2
כפות שומשום

הוראות הכנה:

1.
מגררים את גבינת הפטה, גבינת הסולוגוני והגבינה העיראקית. לתוך קערה.
2.
מערבבים יחד היטב את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשק זילוף (לא חובה, אפשר לעבוד גם עם כף).
3.
פותחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה,מרדדים מעט וחוצים אותה לאורך לקבלת שני מלבנים ארוכים וצרים.
4.
בעזרת כף (או שק זילוף) מניחים לאורך יריעת בצק אחת שורה מהמילוי (חצי מהכמות). מברישים את הצד הנגדי בביצה טרופה, מגלגלים לגליל ואז לשבלול. מהדקים את הצדדים כדי שהמילוי לא יברח.
5.
חוזרים על הפעולות עם החתיכה השנייה של בצק העלים ושארית המילוי. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
6.
מעבירים את הבצק הממולא עם נייר האפייה לתבנית ומכניסים לתנור החם. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים למשך 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים מיד, ביחד עם חמוצים וזיתים.

מתכונים נוספים