מתכון
קפטן קארי

לוביה כזו עוד לא יצא לכם לטעום

kkk
סועדים
8
רמה
קלה
<

מצרכים:

1
לוביה טריה (או שעועית ירוקה טריה)
1
כף מלח
1/2
כוס מיץ ליים טרי
1
מטבע סוכר דקלים (להשיג בחנויות מתמחות כמו מזרח ומערב)
1
כוס כוסברה קצוצה גס
1/2
כפית מלח דק
1
פלפל חריף אדום טרי
2-3
שיני שום
2
ס"מ שורש ג'ינג'ר
1/3
כוס קוקוס לבן
1
כף נדיבה תבלין גראם מסאלה

הוראות הכנה:

1.
שוטפים את הלוביה וחותכים לפיסות באורך 2 סנטימטרים.
2.
בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח. מוסיפים את הלוביה, מבשלים 5 דקות. מסננים ומעבירים את הלוביה מיד לקערת מי קרח כדי לעצור את הבישול, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
3.
מגררים עם פומפייה את סוכר הדקלים ומערבבים אותו היטב עם מיץ הליים, הכוסברה וכפית מלח.
4.
יוצקים את הרוטב מעל הלוביה, מערבבים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים ועד לילה במקרר. שימו לב. אחרי שעתיים הלוביה כבר מוכנה לאכילה וצבעה עדיין ירוק עז. בכבישה של לילה תתקבל לוביה רכה יותר, כבושה יותר, והצבע הירוק יהפוך בהיר. בכל מקרה יתקבל סלט נהדר.
5.
קוצצים פלפל חריף וג'ינג'ר וכותשים את השום. מוסיפים ללוביה ששרתה ברוטב ומערבבים.
6.
בקערית קטנה מערבבים את הקוקוס הלבן ותבלין הגראם מסאלה, מפזרים בנדיבות מעל הסלט ומגישים.

מתכונים נוספים

חלום ליל חורף: ראמן פטריות אסיאתי עם אטריות טריות

קרא עוד על חלום ליל חורף: ראמן פטריות אסיאתי עם אטריות טריות

עלי מנגולד ממולאים בחיטת כוסמין

קרא עוד על עלי מנגולד ממולאים בחיטת כוסמין

מצאנו את הדג הכי טוב לפיש אנד צ’יפס

קרא עוד על מצאנו את הדג הכי טוב לפיש אנד צ’יפס