מתכון
שף נועם כהן, "פישופ"

סלונה – דג אפוי מהמטבח העירקי

kkk
סועדים
6
רמה
קלה
<

מצרכים:

1 ק"ג פילה דג לבן מוסר או לברק, נקי מעור ועצמות – FISHOP
6 בצלים לבנים - השוקה
4 עגבניות
10 תאנים
8 שיני שום פרוסות
כפית כורכום
כפית כמון טחון
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה חריפה לא חובה
2 כפות מיץ לימון
50 גרם פיסטוקים קלופים וקלויים
6 כפות שמן זית – אנשי הזית

הוראות הכנה:

1.
פורסים את הבצלים לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת רחבה מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצלים עד שהם זהובים ורכים מאוד.
2.
מוסיפים כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה, מיץ לימון ו-4/1 כוס מים ומבשלים כמה דקות.
3.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
4.
מעבירים את הבצל המטוגן לתבנית הצליה ומשטחים.
5.
מניחים פרוסות של עגבניה, ממליחים מעט וצולים 10 דקות עד שהעגבניות מעט נחרכות.
6.
מניחים את הדגים על הבצל והעגבניות, מפזרים מסביב שום ותאנים וצולים בתנור 12-10 דקות, עד שהדג מוכן – צבעו הופך אטום והוא מתפרק בקלות בעזרת מזלג.
7.
מפזרים את הפיסטוקים ומגישים.

מתכונים נוספים

עלי מנגולד ממולאים בחיטת כוסמין

קרא עוד על עלי מנגולד ממולאים בחיטת כוסמין