מתכון
"הירו ראמן בר"

מרק דלעת וקוקוס תאילנדי

kkk
סועדים
8
רמה
קלה
<

מצרכים:

1 קילו דלעת או 2 יחידות דלורית , קצוץ דק – השוקה
3 בצלי שאלוט, קלופים ופרוסים
1 מקל למון גראס
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק
3 כפות שמן נייטרלי
2 פחיות מי קוקוס
3 כוסות מרק צח או מים
מלח ופלפל שחור גרוס
3 עלי קפיר ליים – קליית חממה
2 כפות סוכר דקלים מגורר או סוכר חום
1 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף או - 2/1 כפית כורכום טחון
3 כפות רוטב דגים נאם פלא - מזרח ומערב
1 צ'ילי אדום פרוס דק
חצי כוס עלי כוסברה שלמים
כמה גבעולי בצל ירוק ליים טרי – לא חובה

הוראות הכנה:

1.
קולפים את הדלעת או הדלורית וחותכים לקוביות בגודל 2 סנטימטר. מחממים בסיר שמן וכשהוא חם, מטגנים בו בצלי שאלוט, ג'ינג'ר, פלפל חריף ולמון גראס כשתי דקות.
2.
מוסיפים לסיר מי קוקוס ומרק צח )או מים(, סוכר, כורכום וקפיר ליים. ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר דלעת או דלורית ומבשלים כ-15 דקות, עד שהדלעת רכה דייה אך עדיין איננה מתפרקת. מוסיפים רוטב דגים, מערבבים ומבשלים עוד דקה. טועמים ומתקנים תיבול. להגשה: חותכים גבעולי בצל ירוק לאורכם, לקבלת רצועות דקות. מכניסים למי קרח ל-2/1 שעה, עד שהגבעולים מסתלסלים. מקשטים כלקערה בעלי כוסברה, צ'ילי חריף ותלתלי בצל ירוק ומגישים. מגישים עם פלחי ליים טרי, וכל סועד – רק אם רוצה – סוחט לעצמו מעט מיץ ליים למרק.

מתכונים נוספים