מתכון
נועם כהן/ פישופ

מצאנו את הדג הכי טוב לפיש אנד צ'יפס

kkk
סועדים
4
רמה
קלה
<

מצרכים:

600 גרם פילה דג מרלוזה, נקי מעור וחתוך לרצועות ברוחב 3 ס"מ
1/2
כוס קורנפלור
שמן לטיגון עמוק (מומלץ לפחות ליטר וחצי לטיגון חזק ואחיד)
1/2
כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות) קורט מלח
1/2
כוס (70 גרם) קמח אורז או קורנפלור
בירה טובה
קורט מלח
3-4
בטטות בגודל בינוני, קלופות
קורט מלח דק
1
כוס קורנפלור
פלחי לימון, להגשה
טיפ: לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הבירה בסודה ואת הקמח הלבן בקמח עדשים או קמח חומוס

הוראות הכנה:

1.
חותכים את הבטטה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים רותחים 8-10 דקות עד שהבטטות מתרככות קצת אבל לא לגמרי. מסננים ומקררים.
2.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.מצפים בזהירות את פלחי הבטטות בקורנפלור ומטגנים במספר נגלות כ-4-5 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
3.
הכנת הדגים: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמלח. מוסיפים את הבירה בהדרגה (בהתחלה כוס בירה ואז מוסיפים עוד אם סמיך מדי). טורפים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של טחינה מעט נוזלית.
4.
מצפים היטב בקורנפלור את חתיכות הדגים, טובלים בבלילה לציפוי מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. מטגנים (באותו סיר בו טוגנו הבטטות) 3-4 דקות עד לקבלת מעטה פריך וזהוב.
5.
מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד עם הבטטה, פלחי לימון ורטבים שאוהבים.

מתכונים נוספים