מתכון
סבתו של צ'יצו רותי מדוכן האוכל המרוקאי

מופלטות מרוקאיות

kkk
סועדים
40
רמה
קלה
<

מצרכים:

1 ק''ג קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כוסות מים
שמן
חמאה
דבש

הוראות הכנה:

1.
בקערה מערבבים בעזרת הידיים את הקמח עם השמרים, הסוכר, המים והמלח.
2.
לשים את הבצק עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק, אם הוא דביק יש להוסיף מעט קמח.
3.
מכסים במגבת ומתפיחים התפחה קצרה של 30 דקות.
4.
יוצקים לתוך תבנית שמן בגובה 2 ס"מ. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית עם השמן למנוחה נוספת בת 30 דקות.
5.
משמנים את משטח העבודה, מניחים כדור ופותחים אותו בעזרת כפות הידיים לעובי דק במיוחד, כמעט שקוף. מכינים עוד 2-3 כדורים פתוחים לעלים דקים.
6.
במחבת עם קצת שמן מניחים את העלה הפתוח. כשמזהיב בצד אחד הופכים ומניחים מעליו עלה פתוח נוסף, הופכים, מטגנים וחוזר חלילה עד שמתקבלת ערימה של 15-20 מופלטות ומתחילים מהתחלה ערימה חדשה. במקביל כל הזמן פותחים עוד ועוד כדורים לעלים.
7.
מורחים על כל מופלטה חמאה ודבש ומקפלים או מגלגלים. מסדרים על צלחת הגשה או מגש.

מתכונים נוספים

חלום ליל חורף: ראמן פטריות אסיאתי עם אטריות טריות

קרא עוד על חלום ליל חורף: ראמן פטריות אסיאתי עם אטריות טריות