מתכון

למרכז השולחן: טבחה בלסלק כמו של אמא

kkk
סועדים
8-10
רמה
קלה
<

מצרכים:

3
חבילות גדולות של עלי סלק (מנגולד) או 4 קופסאות תרד טרי
2
קילו בשר לחי או אונטריב, חתוך לקוביות גדולות
2
ראשי שום שלמים
4
תפוחי אדמה לבנים
1/2 1 כוסות שעועית לבנה, מושרית למשך לילה (או 3 כוסות שעועית לבנה קפואה)
מלח פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

1.
שוטפים היטב את עלי המנגולד או התרד, מייבשים היטב וקוצצים דק.
2.
לסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים את העלים הקצוצים. מטגנים כשעתיים, עד שכל העלים הופכים שחורים לחלוטין. מקפידים לערבב מדי פעם.
3.
מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, את הבשר וראשי השום השלמים. מוסיפים כף שטוחה מלח וכפית פלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה.
4.
מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. במידה ומשתמשים בשעועית יבשה מושרית - מוסיפים אותה לסיר בשלב זה ומבשלים כשעתיים. במידה ומשתמשים בשעועית קפואה, מוסיפים אותה רק לקראת סוף הבישול.
5.
לאחר שעתיים, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מוסיפים תפוחי אדמה (ואת השעועית הקפואה אם בחרנו בה) ומבשלים כשעה נוספת, ללא כיסוי, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מאוד סמיך.
6.
בסיום הבישול אפשר להוסיף לסיר כוס עשבי תיבול טריים - נענע, פטרוזיליה או שניהם. התבשיל המסורתי יקבל רעננות נהדרת.

מתכונים נוספים

מרק דלעת וקוקוס תאילנדי

קרא עוד על מרק דלעת וקוקוס תאילנדי

אורז בשני צבעים ושלל פטריות

קרא עוד על אורז בשני צבעים ושלל פטריות