מתכון
הירו ראמן

חלום ליל חורף: ראמן פטריות אסיאתי עם אטריות טריות

kkk
זמן בישול
כשעתיים (כולל זמן בישול)
סועדים
4
רמה
קלה
<

מצרכים:

1
חבילה פטריות מאיטקה מיובשות
חופן פטריות שיטאקה מיובשות
4-5
כפות רוטב סויה
1/4
כוס מירין (יין לבישול יפני)
2-3
כפות חומץ אורז יפני (רשות)
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר, קלופה ופרוסה
2
סלסילות פטריות מסוגים שונים (למשל פורטובלו, שימג'י או שמפיניון), פרוסות דק
2
גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
3
חבילות אטריות חיטה טריות בוואקום
2
פטריות מלך היער, חצויות לאורך
160 גרם טופו, חתוך לקוביות
שמן, לטיגון/צריבה
כמה טיפות שמן שומשום (אם אוהבים)

הוראות הכנה:

1.
שמים את שני סוגי הפטריות המיובשות בקערה. יוצקים מעל 4 כוסות מים רותחים ומשרים שעה, עד שהמים משנים צבעם והפטריות מתרככות.
2.
מוציאים את הפטריות מהנוזל, מעבירים אותן לקערה וסוחטים אותן עם היד, את הנוזל שיוצא מחזירים לקערת הנוזל.
3.
קוצצים היטב אם הפטריות המיובשות. את הנוזל מוזגים לסיר דרך מסננת צפופה. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה, ואז מוסיפים לסיר את רוטב הסויה, הג'ינג'ר והמירין. טועמים ומתקנים תיבול (ניתן להוסיף עוד סויה, מירין או חומץ אורז אם רוצים טעם מעט חמצמץ).
4.
מוסיפים לסיר את הפטריות הטריות הפרוסות ואת הפטריות המיובשות הקצוצות ומבשלים 4-3 דקות, עד שכל הפטריות מתרככות.
5.
להגשה: משמנים וצורבים את פטריות מלך היער במחבת פסים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת סימני צריבה. במחבת עם שמן לטיגון רדוד מטגנים את קוביות הטופו 3-4 דקות, תוך כדי ערבוב עד הזהבה.
6.
מחלקים את אטריות החיטה הטריות בין קערות הגשה. יוצקים מעל את המרק עם הפטריות. מעל כל מנה שמים חצי פטריית מלך היער פרוסה, קוביות טופו ובצל ירוק. אם רוצים, מזלפים 3-4 טיפות שמן שומשום מעל כל מנה ומגישים.

מתכונים נוספים