מתכון
ממתקי השוק

בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי

kkk
זמן בישול
45-50
סועדים
6-8
רמה
קלה
<

מצרכים:

9
דפי פילו מופשרים
150
גרם חמאה מזוקקת מומסת (גי) או שמן קוקוס
150
גרם אגוזי מלך קלופים
150
גרם שקדים (ללא הקליפה), קלויים
1/2
כפית קינמון טחון
1
כף סוכר
1
כף שמן אגוזי לוז
כוס סוכר חום או לבן
1
כוס מים
להגשה: שמן אגוזי לוז

הוראות הכנה:

1.
מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב חום עליון רגיל בלי טורבו).
2.
המלית: טוחנים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
3.
הגלגול: פורסים על משטח עבודה נקי מגבת מטבח גדולה, עליה מניחים נייר אפיה ומעליו דף פילו. מברישים אותו בחמאת הגי. מניחים מעל הדף המשוח בחמאה דף נוסף, שוב מברישים, ועליו דף שלישי ומברישים.
4.
מניחים שליש מהמילוי לרוחב הדף, בשורה, בחלק התחתון . מגלגלים לרולדה הדוקה ונעזרים בנייר האפיה לגלגול (כמו סושי).
5.
מעבירים את הרולדה אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ויוצרים שתי רולדות נוספות. בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ, לא עד הסוף אלא רק עד החצי.
6.
מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות או עד שהרולדות מזהיבות יפה. מוציאים ונותנים להן להתקרר.
7.
בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית גבוהה ומבשלים מעל דקות.
8.
יוצקים על הרולדות את הסירופ החם. מקררים מעט, פורסים ומזלפים עוד קצת משמן אגוזי הלוז. אחסון: נשמר בקירור 5 ימים.

מתכונים נוספים

למרכז השולחן: טבחה בלסלק כמו של אמא

קרא עוד על למרכז השולחן: טבחה בלסלק כמו של אמא

מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים

קרא עוד על מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים