מתכון
לה פרומז'רי

ריזוטו איטלקי בטעם של קיץ ישראלי

kkk
סועדים
3-4
רמה
קלה
<

מצרכים:

8
עגבניות בשלות - השוקה
2
כפות שמן זית
1
כוס אורז ארבוריו לריזוטו
2-3
כוסות מים
60 גרם גבינת פטה יוונית, מגוררת
40
גרם גבינת פקורינו, מגוררת - באשר
40
גרם חמאה הולנדית
מלח לפי הטעם
לפי הטעם חופן עלי בזיליקום, להגשה

הוראות הכנה:

1.
קולפים את העגבניות (רשות, אפשר לדלג על השלב הזה ולהשאיר את הקליפה): חורצים צורת X בתחתית העגבניות, כדי לפצוע מעט את הקליפה, חולטים אותן כדקה במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את קליפת העגבנייה ואת העוקץ.
2.
חוצים את העגבניות הקלופות לאורך ואז חותכים לפרוסות עבות או לצורת פלחים.
3.
מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני (מומלץ סיר טפלון), מוסיפים את האורז וקולים תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים כוס מים ואת כל העגבניות, בוחשים היטב ומביאים לרתיחה
4.
מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית ומבשלים 18-20 דקות תוך כדי ערבוב (בערך כל דקה מערבבים) עד שהאורז מוכן - במהלך הבישול העגבניות יגירו נוזלים והאורז יספוג אותם. חשוב להקפיד על הבחישה כדי שהבישול יהיה אחיד. אם נראה שחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
5.
האורז מוכן כאשר הוא מבושל כמעט לחלוטין אך מרכזו עדיין נוקשה. בוחשים פנימה את גבינת הפטה, החמאה והפקורינו, טועמים ומתבלים בעוד מלח לפי הטעם.
6.
מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בבזיליקום ועוד פקורינו אם רוצים ומגישים.

מתכונים נוספים

סעודת ליל קיץ: שבלול גבינות זהוב וריחני

קרא עוד על סעודת ליל קיץ: שבלול גבינות זהוב וריחני