מתכון
"Triger & bar butcher shop", שף שגיא טריגר

אורז בשני צבעים ושלל פטריות

kkk
סועדים
8-10
רמה
קלה
<

מצרכים:

1 כוס אורז פרא שחור
אניס
אורז בסמטי
1 חבילה פטריות פורטבלו – טעם הפרי והירק
1 חבילה פטריות יער
1 חבילה פטריות ירדן
2 בצלים, קלופים וחתוכים לחצאי טבעות
2 שיני שום, קצוצות
צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
3/1 כוס שקדים מולבנים – קליית חממה
4/1 כוס סילאן תמרים
מלח דק
פלפל שחור גרוס
2/1 כפית פלפל שאטה יבש
שמן זית

הוראות הכנה:

1.
מבשלים את האורז השחור כמו פסטה: בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח.
2.
כשהמים רותחים מוסיפים אורז שחור ומבשלים 40-35 דקות, עד שהאורז נפתח ומתרכך.
3.
מסננים ומעבירים לקערת הגשה גדולה.
4.
מכינים את האורז הבסמטי: בסיר קטן מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים אורז בסמטי ומערבבים היטב עד שכל האורז עטוף בשמן.
5.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים על כל כוס אורז 2 כוסות מים וכפית מלח
6.
מביאים לרתיחה, מכסים ומעמידים את הסיר מעל הלהבה הכי קטנה.
7.
מבשלים 20 דקות.
8.
מכבים את האש, ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות לפני שפותחים. בינתיים מכינים פטריות: חותכים את הפטריות לפיסות בגודל 2 סנטימטרים. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות מעט מזהיבות. מתבלים ב-2/1 כפית מלח ו-2/1 כפית פלפל שחור גרוס. לפני ההגשה, מערבבים בקערה גדולה אורז לבן ואורז שחור. יוצקים סילאן ופלפל שאטה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול – המתיקות, החריפות והמליחות צריכות להיות מאוזנות. מוסיפים תערובת פטריות וכוסברה )או פטרוזיליה( קצוצה ומערבבים בעדינות. קולים שקדים על מחבת יבשה כדקה, עד שהם מזהיבים מעט. לפני ההגשה מפזרים שקדים מעל האורז המתובל. טיפ לאירוח: אפשר להכין את האורז השחור והפטריות מראש.
9.
כדי שהמנה תגיע חמה לשולחן, את האורז הלבן מכינים סמוך להגשה ומערבבים עם כל שאר המרכיבים.

מתכונים נוספים

בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי

קרא עוד על בקלאווה ביתית עם מרכיב סודי

מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים

קרא עוד על מתכון לזיתים שיכורים בחמאת בוטנים

סלט גזר “כמה פשוט ככה טוב”

קרא עוד על סלט גזר “כמה פשוט ככה טוב”